Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Červnové změny v hypotékách

Začátkem června se roztrhl s novinkami u hypoték pytel. Změny ohlásily Stavební spořitelna České spořitelny, Unicreditbank, Hypoteční banka a Raiffeisenbank. Pojďme se podívat na jednotlivé z nich.
Stavební spořitelna ČS

Dá se říci kosmetickou změnu ohlásila na červen „spořka“ v podobě zavedení maximální doby splatnosti 30 let. No konečně! Dosud měla totiž svoji maximálku na 28 letech pro hypotéky na bydlení a refinancování.

Nadále má zajímavé úroky.

Postřeh z praxe

Bere do zástavy nemovitost, která je zastavena ve prospěch České spořitelny. Totéž platí pro tandem Hypoteční banka a ČSOB.

Hypoteční banka

HB oznámila na začátek června slevu na úrocích ve výši 0,2 % pro 3 a 5letý fix. Můžete se tak po všech slevách (vedení platebního styku a pojištění) dostat na úrok 1,99 % p.a.

Sleva platí to pro hypotéky do 70 % hodnoty odhadu. Vše platí pro hypotéky na bydlení a refinancování.

LTV 80 za cenu LTV 70

Nicméně v rámci její další, již běžící akce, lze výše uvedenou slevu získat také pro hypotéky do 80 % hodnoty odhadu, protože platí, že úroky pro hypotéky do 70 % odhadu lze dostat i pro hypotéky do 80 % odhadu.

Pěkná hypotéka

Aby toho nebylo málo, pak se podmínky akce „LTV 80 za cenu LTV 70“ vztahují také na tzv. Pěknou hypotéku, což je prodejní akce zaměřená na hypotéky do 70 % odhadu a s minimální výší 1 000 000 Kč.

Unicreditbank

U této banky jde o nejmenší změnu co do rozsahu, neboť snižuje úrokovou sazbu pro 10letý fix a to na 1,99 % p. a. Změna 10leté fixace platí i pro Americkou hypotéku, kde je nyní sazba 4,99 % p. a.

Raiffeisenbank

Rajfka se do změn opřela s vervou a zlevňuje plošně hypotéky na bydlení a refinancování o 0,1 % pro všechny fixace.

Pro Ameriky zavádí nová pásma úroků:

Fixace1 rok2 roky3-15 let
Úroková sazba (p. a.)4,59 %4,49 %3,49 %

Zdroj: Jednotlivé banky

Potřebujete poradit s hypotékou?

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.