Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Je lepší hypoteční kalkulačka nebo srovnávač?

Chcete si spočítat hypotéku bez nutnosti registrace? Využijte naši novou hypoteční kalkulačku.

Napsali jste do Googlu „hypoteční kalkulačka“ a teď se ptáte, která stránka vám nejvíce pomůže? V tomto článku se dozvíte se, co vám nabízí dnešní srovnávače a hypoteční kalkulačky, takže vás už nic nepřekvapí.

Co umí srovnávače?

Nejdřív bych asi měl uvést v čem je vlastně herdek fidek rozdíl? Vždyť obojí dozajista umí spočítat splátku hypotéky na byt, obojí mi nabídne variantu s pojištěním a bez pojištění a obojí mi vyčíslí náklady.

Skutečně? Tak se na to podívejme, co dostanete za svoje peníze. Když zadáte do Googlu (kam jinam že) “srovnání refinancování hypoték” můžete si vybrat z přehršle výsledků placeného i organického vyhledávání.

To by se dalo čekat, ale jak kvalitní odkazy to jsou? Nezbude vám než je projít krok za krokem. Já to udělal za vás a poctivě jsem prošel celou první stránku vyhledávání. Výsledek mne vskutku překvapil.

Pouze 1 kvalitní srovnávač z 10

Tak předně je jedno jestli zvolíte odkaz na placenou reklamu, nebo starou dobrou organiku, kterou přece každý volí a reklama ho pranic nezajímá. Co je ale nejzajímavější, že jen v jednom případě z deseti dostanete na první dobrou jednoduché srovnání obsahující splátku, úroky, magické RPSN, příp. poplatky.

Takže přibližně něco, co se bude blížit vaší představě, když budete jen tak zkoušet kolik by stála vaše hypotéka na dům. Zbývajících 90% nabízí splátku, úrok a suchopárný popis produktu.

Proboha koho zajímá, že úrok platí při hypotéce do 70 LTV, s příjmem alespoň 50 000 Kč? Co když mám jen 49 999 Kč? No aspoň něco, úplné dno jsou totiž stupidní srovnávače nutící vás do odevzdání mailu, telefonu, velikosti bot, PINU a já nevím čeho ještě.

Prostě jsou to srovnávače k ničemu a spíše by se měly objevovat na výraz “nesmyslný vysavač osobních údajů”.

Co umí hypoteční kalkulačky?

No upřímně moc toho taky neumí. Když zadáte “hypoteční kalkulačka”, zase do Googlu, na Seznam nemám nervy, dostanete z poloviny banky a z druhé poloviny ty samé odkazy, co u srovnávačů.

Takže pořád dokola. Víte ono není nic špatného chtít po někom mail, příp. telefon. Mě osobně to nevadí u e-shopů apod.

Nikdy mi nikdo od nich nevolal, za to díky GDRP. Ale vážně, když už někdo po vás chce mail a telefon, což by si mj. našel a dozajista mnohem víc na vašem fejsbůku, linkendinu, nebo osobním webu, pak by vám měl nabídnout odpovídající protihodnotu.

Poraďte se svým ošetřujícím specialistou

Když to vezmu kolem a kolem, tak devadesát procent srovnávačů a hypotečních kalkulaček jsou k ničemu. Nicméně kritizovat umí každý, ale ukázat něco lepšího málokdo.

Proto nabízím vám, když si chcete jen tak nerušeně spočítat, třeba americkou hypotéku, svoji jednoduchou hypoteční kalkulačku. Není dokonalá, ale poskytne vám základní porovnání hypoték.

Zjistíte zde všechny poplatky a hlavně správně vypočítané náklady a RPSN za dobu fixaceTaky se dozvíte z čeho se skládá splátka (hypotéka, pojištění) a kolik celkem přeplatíte. Když mi necháte i mobil, zavolám vám a řeknu minimálně deset užitečných rad.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.