Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Hypotéky od Equabank již brzy podraží

Nechte si od mně porovnat hypotéku Equabank s ostatními. Dostanete nejlepší nabídku a vše zařídím za vás.

Equabank zdraží plošně svoje hypotéky na bydlení, a to od již pátku 15. 12. 2017. Jde již o několikáté zvýšení úrokových sazeb v řadě za poslední dva měsíce. Vyšší úroky se budou týkat všech hypoték od Equabank bez rozdílů jejich výše. Kdy se zvyšování úroků zastaví? Vše důležité se dozvíte v tomto článku.

Aktuální sazby hypoték Equabank

Equabank jako jedna z mála rozlišuje fixace úrokových sazeb hypoték na bydlení a na refinancování podle výše samotné hypotéky. Rozhodnou hranicí, určující váš úrok příslušné fixace je 1 000 000 Kč.  

Následující tabulka ukazuje aktuální sazby:

LTV / Fixace / Výše hypotéky3, 5 let (do 1 mil.)3, 5 let (nad 1 mil.)
do 80 % LTV2,39 %2,29 %
nad 80 % LTV2,89 %2,79 %

Zdroj: Equabank

Prognóza vývoje

Vzhledem k aktuální situaci na trhu a očekávaným krokům České národní banky si dovolím předpovědět další vlnu zdražování hypoték a to samozřejmě nejen u hypoték Equabank.

Domnívám se, že v první polovině roku 2018 nebudeme daleko od úrokových sazeb blížících se ke 3 %. Také se domnívám, že začne být zájem o delší fixace úrokových sazeb v rozmezí 7 – 10 let.

Nahrávat tomu budou jednak rostoucí sazby hypoték a s tím související obava klientů z jestě horších sazeb v budoucnu a pak také novinka v podobě zákona o spotřebitelském úvěru umožňující mimořádné splátky až do výše 25 % bez sankce.

Řešíte jak vhodně zafixovat hypotéku?

Pak vám nabízím nejprve to se mnou nezávazně probrat, stačí napsat na tomas@hypotekyjanecek.cz, nebo zavolejte na +420 605 44 65 43

Zajímá vás jestli, jak jsou na tom ostatní banky v porovnání s Equabank? To zjistíte rychle v hypoteční kalkulačce.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.