Nejnižší úroková sazba hypoték pro 1letý fix

Sázíte na pokles sazeb? ČSOB vám dnes nabízí nejnižší úrok pro 1letý fix na trhu.

ČSOB od pondělí 22. 1. 2024 razatně snižuje úrokovou sazbu u svých hypoték pro 1letý fix. Aktuálně tak můžeme mít úrok od 5,39 %. To je skvělé, protože stejný úrok je dnes pro 3 a 5letý fix. Jestli je zrovna tohle pro vás vhodné řešení se dozvíte v článku.

Aktuálně nejnižší úrokové sazby hypoték

Neuvěřitelné se stalo skutečností, na trhu se našla banka, která aktuálně poskytuje nejnižší úrok pro 1letý fix. Hodí se především pro ty z vás, kdo sází na pokles úrokových sazeb.

K poklesu zcela jistě dojde, ovšem až v průběhu roku se ukáže, jak moc bude razantní. To nám zároveň napoví, jak se budou vyvíjet sazby v roce 2025. My si zatím porovnáme 1letý fix s aktuálně nejnižší úrokem v rámci refinancování hypotéky.

Fix1 rok5 let
Úrok5,49 %4,49 %

Poznámka: Úrok 5,49 % platí pro hypotéky do 70 % LTV . Dále pak se sjednáním pojištění schopnosti splácet a příjmem min. 50 000 Kč. Poslední podmínkou je zástava nemovitosti s PENB v kategorii A, nebo B.

Pětiletá fixace platí pro refinancování hypotéky do 80 % LTV a sjednání pojištění schopnosti splácet. 

Co je to LTV: Jde o poměr hypotéky k hodnotě zastavované nemovitosti. Pokud chcete hypotéku na byt 4 000 000 Kč a hodnota bytu je 5 000 000 Kč, LTV = 80 % (4/5).

Jaký bude ale reálný úrok?

Moje oblíbená otázka. A odpověď na ni je u 5ti letého fixu naprosto jednoduchá; bez pojištění schopnosti splácet jsme na 4,69 %. U 1letého fixu, pokud nemáme zájem o pojištění, nemáme nemovitost ve standardu A, nebo B a máme méně, než 50 000 Kč měsíčně dostaneme nakonec 5,69 %. 

To také není špatná hodnota, je ale otázkou, zdali má cenu riskovat fix na jeden rok, když nevíme, jaké budou sazby příští rok touto dobou? Je nejnižší úrok zárukou i nejnižších nákladů? To se dočtete v článku Aktuálně nejlevnější hypotéka.

Porovnání všech fixací vč. VIP sazeb najdete v hypoteční kalkulačcePlánujete refinancování, nebo hypotéku na bydlení? Pište volejte, konzultace je zdarma.

Volejme si, setkejme se.

Tomáš Janeček

hypoteční specialista s 20 lety zkušeností