Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Prognóza: hypotéky v listopadu 2017

Uvažujete o hypotéce? Máte nejvyšší čas. Najdu vám nejvýhodnější sazbu a vše zařídím (foto: pixabay.com).
Vše směřuje k tomu, že hypotéky v listopadu 2017 opět zdraží. Podle dosavadních signálů to nebude nijak dramatické. Pokud chcete vědět co nás čeká, přečtěte si tento článek.

Opravdu bude další zdražení?

Úrokové sazby hypoték půjdou nahoru, to se dalo čekat po jejich posledním zdražení. Týkalo se to především nejčastěji využívaných fixací pro 3 a 5 let, pro hypotéky do 80 % hodnoty odhadu, u vybraných bank.

Každopáně signálů, že pro letošek to tímto neskončilo začíná býti více než dost. Ať už jde o vyjádření členů bankovní rady, nebo o samotné kroky bank.

Předpokládám, že za týden touto dobou budu mít v rukou nové úrokové lístky bank, kde se dočtu, že šly o dalších 0,2 % nahoru. Pravděpodobně se nebude jednat o všechny banky, ale jen o ty, co dnes mají stále zajímavé sazby.

Nejlepší je příklad

Samozřejmě prognózy vypadají učeně, zapůsobí, tvoří obraz odborníka. „Co ale to znamená v penězích?“, zeptá s běžný člověk uvažující o hypotéce?

Pro představu; pokud byste žádali o hypotéku dnes, tak pro 3 letý fix většinou dostanete úrok 1,99 % (bez pojištění atdd.). Splátka hypotéky ve výši 1 500 000 Kč je, s 30 letou splatností je 5 537 Kč.

Pokud se úroková sazba zvýší o 0,2 %, pak měsíční splátka ze stejných podmínek (hypotéka, splatnost) dělá 5 688 Kč, tedy zvýšení o nějakých 151 Kč.

Co z toho plyne?

Jestli uvažujete o hypotéce na bydlení, pak zbytečně nečekejte, že úroky půjdou dolů. Opak je pravdou. Letos má zasedat bankovní rada ještě 2x a obecně se očekává, že úroky opět zvýší.

Poradím vám jak správně vybrat hypotéku a vše zařídím. Stačí jen napsat na tomas@hypotekyjanecek.cz, nebo zavolat na 605 44 65 43.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.