UniCredit Bank snižuje úroky a zavádí novou fixaci

UniCredit Bank začala nabízet zajímavou úrokovou sazbu pro dvouletý a tříletý fix ve výši 5,19 %. Není to ovšem zadarmo. Pro naše klienty zajistíme dokonce 5,09 %. Čím je vykoupený tak nízký úrok? Je vhodný zrovna pro vás? To vše se dozvíte v článku. Nechybí praktické výpočty.

UniCredit Bank má hypotéku s nejnižším úrokem

Je to pravda. Například u hypoték na byt od začátku roku jednoznačně kraluje a nyní se konkurenci zase o něco vzdálila. Terminologií F1 předjíždí všechny o jedno kolo. Aktuálně má nejnižší sazby pro tyto fixace:

Fixace / úrokStandardní VIP pro klienty PROFICIENT
25,19 %5,09 %
35,19 %5,09 %

Pozn.: Pro nízkoenergetické projekty lze získat slevu ze Standardní sazbu ještě slevu 0,1 %. Jde ale o stavby s PENB A, nebo B. 

Co se skrývá za slevou a jaký je reálný úrok?

Pro standardní i VIP sazbu platí, že si od banky musíte vzít pojištění schopnosti splácet, které ale obecně nedoporučujeme. Proč tomu tak je se dozvíte v článku Aktuálně nejlevnější hypotéka. K tomu si musíte ještě koupit pojištění zastavované nemovitosti od pojišťovny Allianz.

Pokud byste ani jedno z toho nechtěli vaše reálná sazba bude 5,39 %. To už je ale lepší jít jinam, kde dostanete 5,34 % bez podmínek, s odhadem a vyřízením hypotéky zdarma.

Pro představu vidíte, kolik měsíčně zaplatíte za hypotéku na rekonstrukci ve výši 3 000 000 Kč, se splatností 30 let a s fixací 3 roky:

 UniCredit BankHypotéka bez podmínek
Úrok5,09 %5,34 %
Splátka16 270 Kč16 734 Kč
Pojištění hypotéky895 Kč 0 Kč
Splátka celkem17 165 Kč16 734 Kč
Poplatky4 800 Kč0 Kč 
RPSN5,73 %5,48 %

Poznámka: Kalkulace neobsahuje cenu pojištění nemovitosti, protože ta je závislá mj. na zastavěné ploše, lokalitě, kvalitě provedení apod.

K výše uvedené tabulce ještě nutno dodat, že pojištění úvěru určitě doporučujeme, ale je lepší si jej vybrat zvlášť, protože bude s největší pravděpodobností levnější a efektivnější. 

Komu by se tedy mohla hodit UniCredit Bank?

Novou 2letou fixací krásně vyplňuje místo vedle ČSOB, která nedávno představila Nejnižší úrok pro 1letý fix. Z toho tedy plyne, že pokud chcete sázet na pokles sazeb v krátké budoucnosti a nechcete se vázat na delší dobu, je pro vás právě Unicredit Bank vhodnou alternativou.

Plánujete hypotéku? Porovnejte si všechny fixace na naší hypoteční kalkulačce. Obsahuje VIP sazby a všechny poplatky jsou zde transparentně vyčíslené. Nebo to můžete s námi probrat nezávazně, stačí napsat, zavolat.

Volejme si, setkejme se.

Tomáš Janeček

hypoteční specialista s 20 lety zkušeností