Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Nová Wüstenrot americká hypotéka

Uvažujete o americké hypotéce? A co třeba ta od Wüstenrot hypoteční banky? Rád vám pomohu a vše zařídím za vás.

Dnešního dne se uvádí Wüstenrot hypoteční banka svoji novou americkou hypotéku, česky nazývanou také jako hypotéka na cokoliv. Naprostou novinkou je rozlišení úrokových sazeb do tří skupin (extra, garantovaná, minimální) a také zjednodušení při vyřizování americké hypotéky. Vše srozumitelně vysvětluji v tomto článku.

Stará Wüstenrot americká hypotéka

Americká hypotéka, neboli hypotéka na cokoliv se lišilí od účelových hypoték (např. na koupi bytu, na stavbu domu, nebo na refinancování) třemi základními parametry:

  • fixace úrokové sazby je možná jen na 3, nebo 5 let,
  • maximální výše hypotéky je do 70 % LTV,
  • má pouze tzv. Garantovanou úrokovou sazbu.

Co je to Garantovaný úrok

Wüstenrot hypoteční banka si libuje v odlišnostech a proto úrokové sazby účelových hypoték dělí nejen podle délky fixace, ale také podle typu úrokové sazby:

  • Minimální, platí pro hypotéky vyšší 1 000 000 Kč, doteď se týkala jen hypoték na bydlení a refinancování, nově tedy i amerických hypoték. V úvěrovém registru můžete mít maximálně 1 splátka po splatnosti u každého úvěru za posledních 12 měsíců. 
  • Garantovaná je základní úroková sazba pro všechny.
  • Extra týká se pro hypotéky vyšší 1 500 000 Kč, týká se jen hypoték na bydlení a refinancování. V úvěrovém registru můžete mít maximálně 1 splátka po splatnosti u každého úvěru za posledních 12 měsíců. 

Nová Wüstenrot americká hypotéka

A právě pro hypotéky na cokoliv zavádí Wüstenrot hypoteční banka také úrokové pásmo pro minimální úrokovou sazbu. Je o 0,4 % p. a., resp. o 0,6 % p. a. nižší než je garantovaná:

Fixace / úrokMinimální Garantovaný
3 roky4,04 % p. a.4,64 % p. a.
5 let4, 34 % p. a.4,74 % p. a.

Důležité: Minimální sazba se týká jen nových klientů.

Plánujete americkou hypotéku?

Klidně to nechte na mě, stačí napsat na tomas@hypotekyjanecek.cz, nebo zavolejte na +420 605 44 65 43. Vše s vámi nezávazně proberu a zařídím.

Wüstenrot americkou hypotéku si také můžete porovnat s ostatními v hypoteční kalkulačce.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.