Poslední šance! Získejte bonus 2 500 Kč ke své hypotéce.

Zatím nejlegračnější americká hypotéka

Potřebujete vyřídit americkou hypotéku? Pomůžu vám vybrat tu nejlepší a vše zařídím (foto: pixabay.com).

Hypoteční banka je papežštější než papež, zdá se. Jak jinak si vysvětlit změnu v metodice její americké hypotéky, která bude platit od 27. 11 2017? Čtěte dál a zasmějete se.   

Amerika už nebude na cokoliv

Zní to jako sci-fi, ale skutečně Hypoteční banka uveřejnila změnu ve své metodice, podle které již nebude možné použít její americkou hypotéku bez účelu.

K čemu tedy je?

Tuto otázku jsem položil v bance, protože mě zajímalo, co mi odpoví. Neopověděli nic, to se dalo čekat. Pro dokreslení si dovolím citovat z metodiky:

Od stejného data budeme vybírat a sledovat účely u Neúčelové hypotéky (NHÚ). Akceptovatelnými účely je:

  • Financování koupě, výstavby, rekonstr. či vypořádání nem.
  • Financování příslušenství nemovitosti
  • Financování vybavení domácnosti
  • Jiné (související s bydlením)

Vždy se musí jednat o účely spojené s nemovitostí nebo bydlením. Jiné než tyto vyjmenované účely, nejsou akceptovatelné. Tzn. že nelze financovat např. dovolenou, auto, podnikání apod.

Skvělé, jaký je tdy rozdíl mezi hypotékou na bydlení a touto Amerikou?

Vymysleli další kolonku

Nejspíše to tak bude, protože dále se v metodice uvádí: „Prostředky, stejně jako nyní, budeme čerpat na klientův účet a využití prostředků nebudeme kontrolovat.“

Co ostatní banky?

Schválně jsem si dal tu práci a prošel metodiku všech bank. Že by mi něco uniklo? Naštěstí ne. všechny ostatní banky uvádí ve svých materiálech, že jejich Amerika je opravu na cokoliv.

Uvažujete o americké hypotéce? Proberte to se mnou nezávazně. Stačí napsat na tomas@hypotekyjanecek.cz, nebo zavolejte na +420 605 44 65 43.

Volejme si, potkejme se. Nezávazně.